уторак, 2. октобар 2012.

Život je lep 14


EEEEE, sad mi je jasno zašto su žene u svetu poludele za trilogijom " Pedeset nijansi..."
Posle prvog dela, i opisima vrućeg seksa, sklonostima gospodina Pedeset nijansi, ostajemo zaintrigirani nastavkom priče. I očekujemo nešto još mračnije....
Posle pročitanog nastavka Pedeset nijansi mračnije, mogu sa sigurnošću da tvrdim, da ono što se sviđa ženama širom sveta,  to sigurno nije samo seks i erotika, već ono što je smisao života i življenja - LJUBAV.
Priča nas vodi jednoj lepoj "love story", sladunjavoj i ali realnoj. Znate ono, kad gledate ili čitate, pa kažete..jaeeeeee razneženo. 
Posle samo pet dana bez Kristijana, Ana se rasada od tuge i pita se da li je donela pravu odluku. Posao koji je počela da radi samo joj malo skreće pažnju od njene tuge. 
A onda poziv gospodina Pedeset nijansi i ona pristaje da sa njim ode na izložbu svog druga Hosea, na koju je zaboravila i da nije dobila poziv, ne bi ni otišla. 
Susret, ponovni, oživljavanje svih emocija, onih pozitivnih, lepih, koje se nikada ne zaboravljaju.
Ali ne i onih neprijatnih zbog kojih je pobegla, zbog kojih ne razume, ne shvata.......A želi.
Želi da shvati gde se sakrije onaj slatki i neodoljivi Kristijan kad nastupi, onaj strogi, opasni i nepristupačni čovek.
PEDESET NIJANSI – MRAČNIJE ,Delfi knjižare
korice knjige - Delfi















Moram priznati da me je početak knjige pomalo umorio i ostavila sam knjigu na nedelju dana, naprosto su me dešavanja između njih dvoje, svađe i rasprave bez razloga bukvalno smorile.
Ali onda se pojavljuje jedna od bivših potčinjenih, pa zatim i ona koja je zaslužna za nastranost gospodina Pedeset nijansi....
Knjiga počinje da se čita bez ispuštanja, dešavanja se ubrzavaju i konačno vidimo i saznajemo šta je Kristijan doživeo u detinjstvu. Koliko mnogo nesreće na plećima malog dečaka koji raste u agresivnog tinejdžera?
Koliko je njegovoj majci, koja ga je usvojila, bilo teško što ne može da ga dodirne, pipne jer nije podnosio tuđi dodir, pa ni njen. Isto tako ne dozvoljava Ani da ga dodirne, čak ni u najintimnijim trenutcima.
Ana polako svojom čistom ljubavlju, dopire do srca svog Pedeset nijansi, nežno ga privlači sebi, svojom čistotom i iskrenim emocijama bez trunke koristoljubivosti i pohlepe prema bogatstvu Kristijana.  Čak kasnije, kad shvata da je otvorila vrata njegovog srca, opušta se i polako prihvata njegove poklone koji su joj pre toga zadavali problem.
U trenutcima opuštenosti i sreće, Ana i dalje ne veruje da jedan takav muškarac, želi nju. Da mu ona pruža lepote koje i on tek upoznaje. Lepotu i snažan doživljaj emocija zaljubljenih.
Ali i Kristijan krije svoje nesigurnosti? I on se pita da li zaslužuje ljubav, sreć
Kristijan uživa vodeći ljubav sa Anom, kao svi normalni parovi, dodiri polako napreduju ka zabranjenoj zoni,    i jedan sirovi seks koji je želeo na početku, pretvara se svaki put u vođenje ljubavi, i posle seksa, zagrljaj i zajednički san.
Opisi seksa sve više postaju opisi vođenja ljubavi, dvoje mladih ljudi, zaljubljenih do ušiju, kada svaki trenutak žele da posvete samoći i uživanju u dodirima.
Ana saznaje polako sve detalje Kristijanovog odrastanja, svih mračnih dešavanja u njegovom životu i u jednom trenutku poželi da pobegne, kad sazna poneke činjenice.
Ali da li je to tako?
Ipak određena objašnjenja dobija od psihijatra koji leči Kristijana i ona shvata po njegovim rečima, da njena ljubav topi led oko srca Pedeset ... i da je zaslužna za njegov osmeh na licu. Iste informacije dobija i od njegovih roditelja, koji su ga usvojili, koji joj objašnjavaju promene koje su nastale na Kristijanu.
 Koliko je i gospodinu Pedeset bilo teško da sve priče kaže, objasni, ali  njegova ljubav prema Ani i strah da će je izgubiti ako opet poželi da joj nanese fizičku bol, ipak pobeđije i on želi  da ona sve zna.
Ali Ana ipak ima strahove, da li je to samo privremeno, da li će se njegove želje, koje ona ne može da ispuni, ponovo javiti i udaljiti je od njega?
Da li mu je ona dovoljna?
Njegova želja da dominira i dalje postoji, želi da je tera da jede, da odluči šta će obući, meša se u njenu poslovnu sferu i sve to dovodi do niza svađa i rasprava ali ovog puta ljubav je ta koja ih veže i sve to predstavlja period njihovog navikavanja na zajednički život. Ana ne reaguje više burno na njegove pokušaje dominacije, već kao pravo žensko, mirnim i maznim putem dobija skoro svaku bitku.
OOOO, koliko ja imam da naučim od Ane!!!
slika-mondo.rs
Kako reagovati kad vaš momak, da bi znao sve o vama, kupio firmu u kojoj radite?
Kad treba da sa šefom otputujete na službeni put, on, pošto zna kakav je šef, onemogućava to, tako što smanji budžet potreban za taj put i vi jednostavno otpadnete?
A u vezi šefa, je i bio u pravu, jer se kasnije ispostavilo da je šef želeo seks sa Anom, naravno na silu.
Oboje zaljubljenih prave kompromise, jer im je previše stalo do njihove ljubavi, uče se zajedništvu i bore sa sopstvenim strahovima i demonima.
Koliko je samo čudno kad vidite da Kristijan uživa u nekim za nas normalnim stvarima, šetnjama,... snom posle seksa u zagrljaju svoje voljene.
Kako se Ana osetila kad je videla strah u očima njenog Pedeset? Strah da će ga ostaviti!!!
Dinamika dešavanja je veoma živa posle prvih pedesetak strana, i čitate knjgu, željni da saznate sve, što pre.
Ono što mislim da je privuklo žene sveta, da knjigu čitaju, su opisi ljubavi, razgovora, vođenja ljubavi, svađa dvoje koji se vole, a sve to su doživele i žene koje čitaju i ova priča deluje kao vraćanje filma, oživljavanje sećanja, emocija, ......A svi želimo da volimo i budemo voljeni zar ne?
Mišljenja sam da oni koji žele, iz knjige mogu naći ideje kako da promene svoj seksualni život, da dobiju inspiraciju za nove izazove, naravno pod uslovom da se i jednom i drugom sviđa promena. Da oboje uživaju u novinama, i da isprobaju možda i nešto što prvi put i spoznaju kao moguće.
Oni koji vole erotsku literaturu, naravno da će uživati u opisima seksa i strasti između naša dva lika, oni koji vole ljubav uživaće u ljubavnoj priči dvoje mladih, a i oni koji vole detektivske romane, mogu pronaći i svoj deo u knjizi. Jasno vam je onda, za svakog po nešto. Literatura za odmor i opuštanje.
Mogla bih vam pisati još puno situacija iz knjige, ali ću samo napomenuti, da je kraj samo nagoveštaj dešavanja u trećem nastavku, koji sam već nabavila i krećem da čitam, a onda i vama dragi moji napišem utiske.
" Lift je stigao i ušli smo. Kristijan me je pogledao. Izraz mu je nedokučiv. O, izgleda prosto sjajno-razbarušena kosa, bela košulja, tamno odelo. I odjednom, niotkuda, tu je onaj osećaj. Au-žudnja, pohota, naelektrisanje. Da je vidljivo, bila bi napeta plava aura oko nas i između nas, toliko je snažno. Rastvorio je usne dok me je gledao.
Osećaš li?, prodahtao je
Da.
O Ana. 
Zaječao je i obavio ruke oko mene, jednu oko potiljka, zabacivši mi glavu kako bi nam se usne srele.
Prsti jedne ruke su mi u njegovoj kosi, a drugom mu milujem obraz. Gurnuo me je uz za zid.
Mrzim da se raspravljam s tobom., Prodahtao mi je uz usne. Poljubac mu odiše očajničkom strašću koja odgovara mojoj. Želja mi je buknula u telu, sva napetost ovog dana traži ventil, napinje se uz njega, traži još. Pretvorili smo se samo u jezike, disanje, ruke i slatki, slatki nadražaj. Ruka mu je na mom kuku.
Naglo mi je podigao suknju i prstima mi prešao po butinama.
Gospode, nosiš ćarape. Zastenjao je od divljenja i odobravanja dok mi je palcem milovao kožu iznad čarape.
Želim to da vidim, prodahtao je i sasvim mi podigao suknju, otkrivši mi vrh butina...."

1 коментар: